het erfgoed van marcus spurway

geschiedenis

marcus spurway: de ontdekking van een grote parfumeur.

1825: De heer Hermann, de oom van Marcus Spurway, opent op vakantie in Cannes zijn eerste sinaasappelbloesemstokerij, die hij "La Parfumerie de l'Ile Notre Dame" noemt.

1893: Marcus Humphrey Spurway, Braziliaans consul in Cannes, en Herbert O'Donoghue, een afstammeling van het Koninklijk Huis van Munster in Ierland, nemen de fakkel over. De nieuwe naam van de parfumerie wordt Spurway.

1897: Het Huis opent ateliers over de hele wereld (Londen, New York, Wenen, Sydney, Cannes) en verrijkt zijn geuren met grondstoffen uit de vier windstreken.

In elk van de boetieks wordt er geëxperimenteerd met een geïndividualiseerde zintuiglijke benadering die hen in staat stelt de meest subtiele nuances van een persoonlijkheid tot uitdrukking te brengen.

1905: Spurway wordt het embleem van het parfum op maat van de koningin van Engeland en de officiële parfumeur.

1935: Jacques Langasque, een wonderkind in de wereld van de parfumerie en de cosmetica, neemt de teugels van het bedrijf over. Het merk ontwikkelt een reeks producten voor een even loyale als gerenommeerde klantenkring.

1945: Door de oprichting van het filmfestival van Cannes kan het bedrijf een internationaal publiek ontmoeten, dat onmiddellijk verleid wordt door de oudste parfumerie van Cannes. Het unieke karakter van het Huis van Spurway fascineert zelfs prestigieuze iconen zoals Michèle Morgan, voor wie het merk parfums op maat ontwikkelt.

Passie, vertrouwen en verantwoordelijkheid zijn de pilaren van het bedrijf Marcus Spurway.
Spurway, een passie die begon te Cannes in 1825.

tony aad: een man, een passie.

Gepassioneerd door de wereld van parfum en schoonheid in het algemeen, begon Tony Aad zijn carrière als productontwerper. Hij evolueert al meer dan twintig jaar in de wereld van de directe verkoop.

Zijn dorst naar innovatie en ondernemerschap leidde er al snel toe dat hij zich interesseerde voor het bedrijf Marcus Spurway en diens voorouderlijke kennis. Daarom besloot hij de uitdaging aan te gaan om de productie van authentieke producten te combineren met de moderne distributie.

Hij neemt het bedrijf over in 2011 en kiest het 3de distributiekanaal, de directe verkoop, om persoonlijk advies te geven over de kunst van de nicheparfumerie en de knowhow van een Frans huis direct aan huis.

vandaag: altijd op zoek naar iets nieuws.

Ambitieus om zijn atypische geschiedenis en zijn olfactorische signatuur over de hele wereld te delen, zet Marcus Spurway, die in Europa al een groot succes is, zijn internationale ontwikkeling voort.

2014: Het merk opent zijn eerste op maat gemaakte parfumerie in Hong Kong.

2015: Steeds op zoek naar nieuwigheid en gefascineerd door de wereld van de schoonheid, wijzigt Marcus Spurway zijn concept van gepersonaliseerde parfumerie in een nieuw concept: "l'Atelier Particulier".

Het bedrijf heeft meer dan 2.000 consulenten en 150 productreferenties die zorgvuldig met de hand zijn gemaakt in de werkplaats in Mouans-Sartoux.

Het merk heeft de afgelopen twee jaar een groei van 130% geboekt (de omzet is in vier jaar tijd met vier vermenigvuldigd) en bewijst opnieuw de wil om de klanten tevreden te stellen door hen een nieuw concept aan te bieden, het "Atelier Particulier".

2016: Het bedrijf besluit een aantal van zijn creaties toegankelijk te maken via een online shop. Het bedrijf is echter nog steeds voorstander van particuliere verkoop om zijn klanten de expertise en het advies van een Meester-Parfumeur direct bij aan huis te brengen.

onze waarden

100% FRANSE PRODUCTIE

Marcus Spurway besteedt bijzondere aandacht aan de selectie van edele materialen, vooral die uit Grasse, om zo de kwaliteit van zijn producten te garanderen en bij te dragen tot de duurzaamheid van de lokale activiteit.

Het Huis heeft de slijtage van de tijd weerstaan, door zich aan te passen aan de tijd en de mode met respect voor de tradities.

Het heeft de eis van het vakmanschap behouden dat Marcus Spurway in de beperkte familie van authentieke Franse luxemerken plaatst...

100% handwerk

Marcus Spurway verkende verschillende olfactorische trajecten en zette al zijn kennis en passie in voor het bereiken van de perfecte balans gedurende vele maanden: een oefening in geduld en nederigheid.

De formule wordt als een streng geheim bewaard, om de klanten een olfactorisch meesterwerk te kunnen aanbieden.